Szivattyú


Szivattyúink főleg élemiszer- vegy- és gyógyszer- ipar részére forgalmazzuk. Többsége rozsdamentes anyagból készülnek és minden szempontból megfelelnek a magyarországi és európai, uniós szabványoknak.

Centrifugál szivattyúk

centrifugal-szivattyu.png
Centrifugál szivattyú kínálatunkban rozsdamentes szivattyúk találhatók, melyek jól használhatók az élelmiszer ipar és a vegyipar területén.
Nyitott lapátos centrifugál szivattyú ( KS ), zárt lapátos centrifugál szivattyú ( BS ) és önfelszívó centrifugál szivattyúk rendelhetőek választékunkból.
A szivattyúk AISI 304 vagy AISI 316 anyagból készülhetnek, minden alkotó elemük rozsdamentes anyagból van. Mechanikus tömítéssel vannak szerelve. Minden szivattyú tartalmazza a hozzá illő rozsdamentes lábat és motor védő rozsdamentes burkolatot. 

Csigaszivattyúk

csigaszivattyu.png
Csigaszivattyú termékeink tökéletes megoldást nyújtanak sűrű anyagok továbbítására. Több fajta kialakításban készülnek mint, rozsdamentes csigaszivattyú élelmiszer ipari vagy vegyipari felhasználásra, öntöttvas csigaszivattyúk a víztelepeknek megfelelő folyadékszállító szivattyúk és a bronz szivattyúk borászati feladatokhoz alkalmasak.

Membránszivattyúk

membran-szivattyu.png
Membrán szivattyú tökéletes megoldást nyújt sűrűbb, viszkózusabb folyadékok továbbítására, melyek lehetnek akár olyan folyadékok is, amik robbanásveszélyes kategóriába sorolhatóak. A kínálatunkban szereplő membrán szivattyúk minden típusa rendelkezik ATEX minősítéssel.

Külső borítását tekintve lehet műanyag membránszivattyú (PP, POMc, PVDF), alumínium membrán szivattyú és rozsdamentes membránszivattyú (AISI).

Forgódugattyús (piskóta) szivattyú

piskota-szivattyu.png
A forgódugattyús szivattyú vagy más néven piskóta szivattyú hasonló térfogat kiszorításos elven működik, mint a perisztaltikus szivattyú társa. Itt viszont a folyadék szállítást piskóta vagy ehhez hasonló alakú lapátok végzik. Borászati alkalmazásokhoz kiválóan alkalmas, mert kíméletesen bánik a folyadékokkal. Rozsdamentes anyagból készült forgódugattyús szivattyúk kimondottan az élelmiszer ipar számára használatosak. A szivattyú mechanikus tömítéssel szerelt, és akár fűthető házzal vagy öblített tömítéssel is rendelhető.

Vákuumszivattyú (Fúvó)

Vákuumszivattyú (Fúvó)
Vákuum szivattyú termékünk a fúvók családjába tartoznak. Ezek az egyszerű vákuumszivattyúk kis méretű vákuum kialakításra képesek. A Vákuum szivattyú (fúvó) egyszerű megoldás szívó rendszerek szerkesztéséhez. Igénytelen egyszerű kialakításuknál fogva rendkívül hosszú az élettartamuk.

Perisztaltikus (tömlő) szivattyú

Perisztaltikus (tömlő) szivattyú
Perisztaltikus szivattyú egyszerű szerkezetéből adódóan egy igen megbízható és higiénikus megoldás olyan folyadékok számára, ahol a hőmérséklet magas, az anyag nagyon sűrű, nagy higiéniai kezelést igényel vagy erős vegyszerként kell kezelni. A perisztaltikus szivattyú hajtásrendszere egy hajtóműves motor, mely egy hajtóműből és a tömlőből áll, melyben a folyadékot papucsok vagy görgők segítségével maga előtt nyomva szállítja. Ezen szivattyúknak a hajtó alkatrészei nem érintkeznek a szállított anyaggal, és mivel maga előtt tolja a perisztaltikus szivattyú a folyadékot, ezért nagyon sűrű anyagoknál is használható.

Gumilapátos szivattyú

Gumilapátos szivattyú
Gumilapátos szivattyú termékcsaládunk, olcsó és gazdaságos megoldás szárazanyag darabos folyadékok továbbítására. Rendkívül jól alkalmazható méhész szivattyúként vagy akár más élelmiszer ipari sűrű folyadékokhoz.

Fogaskerék szivattyú

Fogaskerék szivattyú
Fogaskerék szivattyú térfogat kiszorításos elven működik, így elég jól felhasználhatók adagolási feladatokhoz akár rozsdamentes vagy öntöttvas kivitelben.