Mini Hajtóművek és Villanymotorok

Mini hajtómű AC aszinkron motorral

Image

Mini Homlokkerekes
hajtóműves motor

Image

Mini Csigahajtóműves
aszinkron motor

Image

Mini kúpkerekes
hajtóműves motor

Image

Mini felfűzhető
hajtóműves motor

Image

Mini bolygóhajtóműves
aszinkron motor

Image

Mini alacsony fordulatú
hajtóműves motor

Image

Kompakt homlokkerekes
hajtóműves motor

Image

Magas IP védettségű
hajtóműves motor

Mini hajtómű DC egyenáramú motorral

Image

Mini Homlokkerekes
hajtóműves DC motor

Image

Mini Csigahajtóműves
egyenáramú motor

Image

Mini kúpkerekes
hajtóműves DC motor

Image

Mini felfűzhető
hajtóműves DC motor

Image

Mini bolygóhajtóműves
egyenáramú motor

Image

Mini alacsony fordulatú
hajtóműves DC motor

Image

Kompakt homlokkerekes
hajtóműves DC motor

Mini kefe nélküli hajtóműves motor

Image

Mini Csigahajtóműves
BLDC motor

Image

Mini kúpkerekes
hajtóműves
kefe nélküli motor

Image

Mini bolygóhajtóműves
kefe nélküli motor

Image

Mini felfűzhető
hajtóműves
kefe nélküli motor

Mini Magas teljesítményű DC motoros hajtómű

Image

Mini Homlokkerekes
hajtómű
Növelt telj. DC motorral

Image

Mini Csigahajtóműves
Növelt teljesítményű
egyenáramú motorral

Image

Mini kúpkerekes
hajtóműves
Növelt telj. DC motorral

Image

Mini felfűzhető
hajtóműves
Növelt telj. motorral

Image

Mini bolygóhajtómű
Növelt telj.
DC motorral

Image

Mini alacsony fordulatú
hajtómű
Növelt telj. DC motorral

Image

Mini Csiga-homlokkerekes
hajtómű egyenáramú
Növelt telj. motorral

Mini AC aszinkron villanymotor

Image
 • Kompakt kialakítás, ideális mini hajtásokhoz
 • Aszinkron villanymotor 1Fázis és 3Fázis kivitelben
 • Extrudált alumínium ház, feket elox felülettel
 • IP66 védettség alap kiépítésben
 • Alacsony zajszint és minimális rezgés
 • F osztályú szigetelés alap kiépítésben
 • Motor perem B14 kialakítással a kisebb méret miatt
 • -20°C / +40°C -os működési hömérséklet tartomány
 • Ventilátorral hűtött aszinkron motor S1 működési ciklussal
 • Ventilátor nélkül hűtött aszinkron motor S3 működési ciklussal
 • Beépített hővédelem minden IEC56 és 63 méretben
 • SMT56 és SMT63 villanymotorok frekiváltós hajtáshoz is jók

Mini DC egyenáramú villanymotor

 • Állandó mágneses DC egyenáramú villanymotor
 • Hengeres, ventilátor nélküli kialakítás
 • 6 méret: 42, 52, 65, 81, 104, 110mm átmérőben
 • Alacsony egyenáramú feszültség 12VDC vagy 24VDC
 • Teljesítmény tartomány 30W - 800W S2 működési módal
 • Magas indítónyomaték
 • Kompakt kialakítás, nagy teljesítmény sűrűséggel
 • Szabványos IEC B14 motorfelfogatás
 • Könnyen illeszthető hajtóművekhez
Image

Mini neodymium mágneses DC egyenáramú villanymotor

Image
 • Neodymium (NdFeB) állandó mágneses motor
 • Hengeres kialakítású motor test
 • Ventilátor nélküli kialakítás
 • 1 méretben 65mm -es test átmérővel
 • Egyenáramú motor 12VDC vagy 24VDC típusok
 • Rendelkezésre álló teljesítmény max. 160W és 250W S2
 • Nagy indítónyomaték
 • Nagyobb teljesítmény, mint a hagyományos Egyenáramú villanymotor
 • Nagyobb indítónyomaték,mint egy sima egyenáramú villanymotor
 • Lehetséges jeladó és fék felszerelése, mint opció

Mini kefe nélküli egyenáramú villanymotor

 • Hosszabb élettartam, mint a hagyományos DV villanymotorok
 • Nagyobb hatásfokú, mint a nromál egyenáramú motorok
 • Elektromos kommutátor és vezérlő, digitális szenzor segítségével
 • Széles teljesítmény tartomány
 • Karbantartás menetes működés
 • 5 méret 0,22Nm - 2,1Nm 24/36/48 Volt -os feszültséggel
 • IP55 védettség a környezeti behatások ellen
Image

Egyenáramú DC villanymotrok működési elve

Az egyenáramú villanymotor a forgó villanymotorok bármelyike, amely az egyenáramú elektromos energiát mechanikai energiává alakítja. A leggyakoribb típusok a mágneses mezők által létrehozott erőkre támaszkodnak. Szinte minden típusú egyenáramú motor rendelkezik valamilyen belső elektromechanikus vagy elektronikus mechanizmussal, amely időszakosan megváltoztatja az áram irányát a villanymotor egy részében.

Az egyenáramú motorok voltak az első olyan motorformák, amelyeket széles körben használtak, mivel a meglévő egyenáramú világítási áramelosztó rendszerekből könnyen táplálhatók. Az egyenáramú villanymotor fordulatszáma széles tartományban szabályozható, változó tápfeszültség alkalmazásával, vagy a tekercsekben az áram erősségének megváltoztatásával. A kis egyenáramú motorokat szerszámgépekben, játékokban és egyéb készülékekben használják. Az univerzális motor egyenárammal működhet, de a könnyű, kefe nélküli motort hordozható elektromos szerszámokhoz és készülékekhez is használnak. Nagyobb egyenáramú motorokat jelenleg elektromos járművek, felvonók és emelők meghajtására, valamint acélhengerművek meghajtására használnak. A teljesítményelektronika  megjelenése tette az egyenáramú motorokat egyenrangúvá a váltakozó áramú motorokkal szemben számos alkalmazásnál.

Hagyományos kefés egyenáramú DC motorok

A kefés egyenáramú elektromos motor nyomatékot közvetlenül a motorba táplálja az egyenáramból generált, a belső kommutáció által, álló mágnesek ( állnadó vagy elektromágnesek) és forgó elektromágnesek segítségével.

A kefés egyenáramú DC motor előnyei közé tartozik az alacsony ár, a nagy megbízhatóság és a motor fordulatszámának egyszerű szabályozása. Hátrányok a magas karbantartás és az alacsony élettartam a magas intenzitású alkalmazások esetén. Az egyenáramú villanymotorok karbantartása magában foglalja az elektromos áramot hordozó szénkefék és rugók rendszeres cseréjét, valamint a tisztítását vagy cseréjét a kommutátornak. Ezek az alkatrészek szükségesek ahhoz, hogy az elektromos energiát a motoron kívülről a motor belsejében lévő forgórész forgó huzaltekercsére továbbítsák.

A DC motorban lévő kefék általában grafitból vagy szénből készülnek, néha diszpergált réz hozzáadásával a vezetőképesség javítása érdekében. Használatakor a puha kefe anyaga a kommutátor átmérőjéhez igazodik, és tovább kopik. A kefetartón rugó van, amely megtartja a kefe nyomását, miközben rövidül. A két vagy több ampernél nagyobb teljesítménynél a keféknél egy vezetéket öntenek a kefébe, és csatlakoztatják a motor csatlakozóihoz. Nagyon kicsi kefék esetén a fém kefetartóval való csúsztatott érintkezésen az áram áthelyezésére a kefébe, vagy támaszkodhatnak arra, hogy egy érintkező rugó nyomja meg a kefe végét. A nagyon kicsi, rövid élettartamú egyenáramú motorok, például a játékokban használt kefék egy hajtogatott fémcsíkból készülhetnek, amelyek érintkeznek a kommutátorral.

Növelt teljesítményű Neodymium mágneses DC motor

Ipari alkalmazásokban az egyenáramú motorok mágnes típusának megválasztása fontos következményekkel jár a motor tervezésében, a projekt költségeiben és az általános teljesítményben. Ezért fontos tudni, hogy bármilyen döntés meghozatala előtt tudni kell, miért neodímium mágnes lehet a motorban a megfelelő választás.

A Nedymium mágneses motorok használatának meghatározásához meg kell érteni azokat a tulajdonságokat, amelyek megkülönböztetik a mágneseket és azok lehetséges alkalmazási lehetőségeit:

Az egyenáramú motorok mágneseinek négy fő típusa közül a neodímium mágnesek a hibrid és elektromos motoroknál a használnak a leggyakrabban. Neodímium mágnesekkel magasabb remanenciát mentén magasabb koercitivitással és energiatermeléssel, de gyakran alacsonyabb Curie-vel hőmérsékletel, működhetnek, mint más mágnessel rendelkező DC motorok.

Speciális ötvözeteket fejlesztettek ki a neodímium mágnesekhez, Így a DC motorban, amely magasabb Curie hőmérsékletű terbit és diszpróziumot tartalmaz, lehetővé téve számukra, hogy akár 200 ° C hőmérsékletet is elviseljenek. Emiatt egyetlen más mágneses anyag sem felel meg nagy szilárdságú teljesítményüknek, ezért jelentősen megnőtt a Neodymium mágneses egyenáramú villanymotoroknak. Az ilyen egyenáramú villanymotorok alkalmazási területe: például a gépjárművek, mobil alkalmazások terüle.

A neodímium mágnesek a legerősebb mágnesek a világon . Erősségük miatt még a kis mágnesek is hatékonyak lehetnek, és ez hihetetlenül sokoldalúvá is teszi őket. Ezt a típusú mágnest sokféle célra használták, és nélküle az elmúlt 30 év számos előrelépése nem lett volna lehetséges.

A neodímium mágnesek használata, ebben az esetben az elektromos egyenáramú motorok. Egy elektromágnes és egy állandó mágnes, általában egy neodímium mágnes kombinációjától függ, hogy az elektromos energiát mechanikai energiává alakítsa át.

A neodímium mágnesek egyenáramú motorban történő használata az egyik legígéretesebb alkalmazás, mert ezek tartalmazzák a legújabb elektromos és hibrid járműveket, amelyek gyakran ritkaföldfém mágnesekre épülnek. Van néhány speciális ok arra, hogy az emberek neodímium mágneseket használnak más típusú mágnesek, például kerámia állandó mágnesek és ferrit helyett.

Kefe nélküli egyenáramú villanymotorok

A tipikus kefe nélküli egyenáramú motorok vagy más néven BLDC motor egy vagy több állandó mágnest használnak a rotorban és az elektromágneseket az állórész motorházán. Egy motorvezérlő átalakítja az egyenáramot váltóárammá .
Ez a kialakítás mechanikailag egyszerűbb, mint a kefés egyenáramú motoroké, mert kiküszöböli az áram átadásának bonyodalmát a motoron kívülről a forgó rotorra. A motorvezérlő érzékeli a rotor helyzetét Hall-effektus érzékelőkön vagy hasonló eszközökön keresztül, és pontosan szabályozhatja a rotor tekercsében lévő áram időzítését, fázisát stb. A nyomaték optimalizálása, az energia-megtakarítás, a sebesség szabályozása és még némi fékezés céljából is. A kefe nélküli DC motorok előnyei: hosszú élettartam, kevés karbantartás vagy egyáltalán nem létező karbantartás, valamint a magas hatékonyság. A BLDC motorok hátrányok közé tartozik a magas kezdeti költség és a bonyolultabb motor fordulatszám-szabályozó elektronika használata. Néhány ilyen kefe nélküli egyenáramú motort néha "szinkron motoroknak" is neveznek, bár nincs külső áramellátásuk, amellyel szinkronizálható lenne, mint ez a szokásos váltakozó áramú szinkron motorok esetében lenne.