Lánc - Láncvezető sín

Lánc - Láncvezető sín

Az Iramko hajtástechnika részlegénél széles választékban kínálunk láncokat és hozzá tartozó láncvezető síneket.
Az általunk forgalmazott láncok megbízható működést biztosítanak ipari gépek, berendezések erőátviteli egységeiben.

Lánc típusaink:ISO görgőslánc,ASA amerikai szabványú lánc,rozsdamentes gorgőslánc, egyenes profilú szállítószalag - hevederes lánc,nyújtott osztású lánc, csőcsapos görgőslánc, csaposlánc, füleslánc,

Lánc méretek: 04B, 05B, 06B, 08B, 10B, 12B, 16B, 20B, 24B, 28B, 32B, 081, 083,
084, amerikai szabványú: 35,40,50,60,80,100,120,140,160,60-H1,80-H1,

ISO Görgőslánc

ISO Szabványos görgőláncok a legelterjedtebb típusa az ipari láncoknak. Ez a szabványosított lánc fajtát használják a legtöbben. Az ISO görgősláncok széles választékban és több méretben élérhetőek az Iramko Hajtástechnika részlegénél. 
Az ISO szabvány pontosan meghatározza a lánc méretét és egyéb fontosabb paramétereit.
AZ ISO Standard láncok a következő típusokban élérhetők:
Egysoros lánc,kétsoros lánc,Háromsoros lánc
Méret szerint:
081-1,083-1,084-1,04B,05B,06B,08B,10B,12B,16B,20B,24B,28B,32B

Görgősláncot vásárlok...

Image

ASA Görgőslánc

Az ASA görgősláncok alatt az amerikai szabványú görgősláncokat értjük. Az amerikai szabványú görgősláncok különbsége főleg az angolszász mértékegységek gyökeréből ered. Az ASA görgősláncok, másnéven colos láncok széles méretskálában állnak rendelkezésre a következő típusokban:
Egysoros colos lánc, kétsoros colos lánc, háromsoros colos lánc
Méretek szerint: 35,4050,60,80,100,120,140,160,
Erősített típusok:60H,80H

ASA szabványú görgősláncot vásárlok...

Image

Párhuzamos hevederes lánc

A Párhuzamos hevederes láncok főleg lánco továbbító feladatok elvégzéséhez használatosak. A hevederes lánc alakja oldalról nézve párhuzamos felületkből áll, mely biztosítja a ráhelyezett alkatrészek és termékek jó felfekvését és biztonságos mozgatását. A hevederes lánc mechanikai kialakításában nagyban hasonlít az ISO standard láncokhoz.
Rendelkezésre álló típusok:
Egysoros hevderes lánc, kétsoros hevederes lánc,
Méretek:
08B lánc,10B lánc,12B lánc,16B lánc,

Párhuzamos hevederes láncot vásárlok..

Image

Csőcsapos lánc

A csőcsapos lánc egy speciálisabb változata a standard ISO görgősláncoknak. A csőcsapos láncok főbb alkalmazás területe a szállítószalagok és egyedi anyagtovábbító láncos pályák. A csőcsapos kiképzésnek köszönhetően egyedi felfogató egységek szerelhetők a láncokra. Több típikus csőcsapos lánc alkalmazásnál a láncok párban, párhuzamos hasjtáskiépítéssel kerülnek felhasználásra. 
A csőcsapos láncok típusai:
Egysoros csőcsapos lánc
Méretei:08 BHP-1,10 BHP-1

Csőcsapos láncot vásárlok..

Image

Nyújtott osztású tömörcsapos lánc

A nyújtott osztású tömörcsapos lánc a leggyakrabban használt szállítólánc típus, melyet szeretettel használnak az autóalkatrészek, az elektromos, az elektronikus és a precíziós gépiparban
A nyújtott osztású görgőslánc ugyanolyan alapfelépítéssel rendelkezik, mint a hagyományos görgőslánc, de a dupla osztása miatt a lánc csap távolság kétszer akkora és sík oldal lapos hosszított láncelemekkel rendelkezik.
Ezt a sorozatot az ANSI B29.4, az ISO 1275-A és a JIS B 1803 szabályozza.
A duplaosztású görgősláncok rendlekeznek a legkisebb előírt tűréshatárokkal a teljes hosszúsághoz képest,más típusú szállítószalag láncokkal szemben.
Egyébb felfogatott kiegészítők nélkül: a névleges lánchosszúság 0 - +0,15% -a.
Felfogatott fülekkel vagy egyéb kiegészítőkkel: névleges lánchosszúság 0 - +0,25% -a.

Általunk forgalmazott nyújtott osztású láncok: 1,1205 , 1,1206, 1,1400, 1,1500, 1,1505 , 1,1703

Nyújtott osztású tömörcsapos láncot vásárlok..

Image

Tömörcsapos görgőslánc

Tömörcsapos görgőslánc egy másik fajtája a nyújtott osztású görgősláncnak. Ennél a típusnál a lánc szemeinek oldalfal piskóta alakú, mely bizonyos esetekben kedvezőbb a lánchajtás kialakításánál. Ennek a tömörcsapos görgősláncnak az osztása megegyezik más nyújtottosztású görgősláncal. Előszeretettel használják szállítószalagos és felhordószalagos megoldásokhoz, mint hajtólánc. A görgő elemek miatt szállítószalag lánckerék szükséges a lánchajtás kialakításához.
Általunk forgalmazott tömörcsapos görgőslánc típusok: 1,1400B

Tömörcsapos görgősláncot vásárlok..

Image

Rozsdamentes hevederes görgőslánc

A hevederes görgősláncok egyik típusa a rozsdamentes hevederes görgőslánc, mely mint a nevéből is adódóan rozsdamentes anyagból készül. A rozsdamentes hevederes görgősláncok ugyanúgy szállítószalag alkalmazásokhoz lettek kifejlesztve, de ezek nyugodtan használhatóak külső környezetben vagy élelemiszeripari és más higiénikus tevékenységeknél is. A rozsdamentes hevederes görgőslánc párhuzamos oldalfallal rendlkezik, mely jó segítség lehet, ha a szállítószalalg lánchajtásánál a szállítandó terméket a hevederes lánc tetjén szeretnénk továbbítani.
Általunk értékesített rozsdamentes hevederes görgőslánc típusok:
1,2250 , 1,2250SS , 1,2400 , 1,2500 , 1,2501 , 1,2502

Rozsdamentes hevederes görgősláncot vásárlok.. 

Image

Csapos lánc

A csapos lánc egy satndard görgőslánc melynek az összekötő csapjait meghosszabbították. Ennek a csapos lánc típusank az előnye a csap hosszabbítással, hogy a csapokra egyedi füleket vagy egyéb más kiegészítő elemet lehet építeni. A csapos láncok felhasználási területe általában a szállítópályás vagy szállítószalagos alkalmazások. A kilálló csapokra lehetséges rudakat vagy vonszoló szemeket felépíteni.
Általunk raktározott csapos lánc típusok:1,3521 Z

Csapos láncot vásárlok..

Image

Füles lánc

A füles lánc egy speciális kiegészítővel, ez esetben fülel ellátott láncfajta. A füles láncok választéka elég széles. Az Iramko Hajtástechnika részlegénél a legkeresettebb füles láncok forgalmazzuk.
A Füles láncokon lévő egyedi vagy standardizált fülek segítségével, bármilyen alkatrész rögzíthező a lánchoz. A füles láncokat főleg szállítópályás vagy szállítószalagos alkalmazásokhoz használjuk. A füles láncoknál van egypár típus amely kvázi standardot teremtett a felfogató egységek területén. Ilyen felfogató kódokkal mint: A - típusú, K - típusú, SA - típusú, SK - típusú és D - típusú felfogató elemek.
A cégünk által forgalmazott fülek típusai: A - típusú , K - típusú , D - típusú (csapos lánc) és egy speciális típus.
Füleslánc Típusok: 1,1205 , 1,1205 A1-02 , 1,1400 A3-02 , 1,1500 A3-02 , 1,2500 K1-01, K1-02
 

Füles láncot vásárlok..

Image

Galvanizált csőcsapos hevederes lánc

A Galvanizált csőcsapos hevederes lánc a már fentebb említett hevederes láncok egyik ellenálló bevonatos lánctípusa. A lánc a gyártás során elektromosan felvitt zink réteget kap, mely megvédi a csőcsapos hevederes láncot az időjárási viszontagságoktól. Általában a láncokat feületét zink vagy nikkel bevonattal védik. Ebben az esetben a csőcsapos hevderes lánc galvanizálási eljárással zink bevonatot visznek fel. Az eljárás miatt ezeknek a galvanizált csőcsapos hevederes láncoknak a szakító szilárdsága általában kisebb a hagyományos ISO görgősláncokhoz képest.

Galvanizált csőcsapos hevederes láncot vásárlok..

Image

Láncvezetősín

Láncvezetősínenk a nevükből is adódóan a funkciójuk a különböző típusú láncok megvezetése többféle módon. Ezért a láncvezetősínekből több típus áll rendelkezésre egysoros kétsoros vagy háromsoros lánchajtásos megoldásokhoz. A láncvezetősín PE-UHMW anyagból készül, mely jó kopásállósággal rendelkezik. A láncvezetősíneknél ha josszabb szakaszokat kell kiépíteni akkor a műanyag láncvezetősínt egy fém merevítő kerettel látják el. Ezeket a fém lánvezetősín kereteket külön is meg lehet vásárolni.
A lánvezetősín kínálatunk az iparban legáltalánosabban használt típusokból áll.

Láncvezetősínt vásárlok..

Image